Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Månedens trick, gå på stige

 

Denne måneds trick må være, at lære Ginger at gå på stige….for det har jeg ikke lige fået taget mig sammen til før.

 

Jeg prøvede for lang tid siden, og det virkede det som om hun ikke rigtig var stor nok, for hun havde ret svært ved det, så jeg valgte at vente. Og det må så være tid nuJ

 

Så bevæbnet med guffer og klikker, så gik jeg i gang.

 

Jeg har en træstige, som jeg har sat ben på, så den er hævet fra jorden. Denne stige er lavet til formålet, men de fleste stiger kan dog bruges. Vær opmærksom på, at stigen helst skal hæves fra jorden, og jeg har selv prøvet med spande og lign. under og stigen kommer som regel til at være lidt ustabil og usikker. Så sørg for at den står godt og sikkert før hunden skal gå på den. Specielt i start-indlæringen.

 

Jeg har sat en træplade for enden af stigen, så hun kan gå op af den og så gå ud på stigen. For det er altså ret svært at skulle hoppe op på stigen…når man jo ikke ved hvad en stige er. En kasse eller lign. kunne også bruges.

 

Vær opmærksom på:

  • Stige sikkerhed, solid stige, som står godt fast og ikke vipper eller ligger uroligt.
  • Hundens sikkerhed, hunden må helst ikke hoppe ned for ved slutningen, da den nemt kan komme til skade ved det. Til IPO-R prøver, skal hunden stoppe på sidste trin og bliver så båret ned. Rigtig god ide, som jeg vil bruge, for så får hunden aldrig lov til at springe ned.
  • Flyt så vidt muligt ikke benene for hunden, men hjælp den gerne med at finde trinet, hvis det kniber. Ellers ødelægger vi den naturlige gangart.
  • Husk at hunden teknisk set bare kan gå helt almindeligt og så vil den gå fint på stigen.. Det er faktisk kun når de begynder at tænke over det, at det bliver sværtJ
  • Vær opmærksom på belønningen. Meget madglade hunde kan være så fikseret på godbidden, at de slet ikke ser hvor de går og bare kaster sig ud i det. Så må man finde nogle dårligere godbidderJ

 

Ginger begyndte straks selv at gå op af pladen, for hun havde luret, at der var godbidderJ

Forbenene satte hun fint på første trin. Så lokkede jeg hende forsigtig mod 2. trin med en godbid. Det trin fandt hun fint, men så skulle hun jo også til at flytte bagbenene. Den var straks værre, men hun løftede selv benet og jeg hjalp hende med at finde trinet. Sådan fortsatte over resten af stigen og det gik faktisk forbløffende godt. Så det skal hun nok få lært. Jeg brugte naturligvis klikkeren og gav godbidder på selv små fremskridt, selv om hun altså var ret hurtig til at fange ideen.

 

Lige så snart hun kom ned, så spænede hun for øvrigt over til start pladen igen og ville tage en tur mere. Men det gør ikke noget, at hun glæder sig lidt til det, så jeg fjernede pladen, og hun fik ikke en tur mere…..men det gør hun i morgenJ

Her er lidt billeder fra dagens forsøg:

Oppe på stige og hun tager de første par trin.                       Nu kommer det svære....bagbenene!

Hun får fundet trinene og komme videre og bliver naturligvis både klikket og få godbidder tit og ofte.

Hov, kan du finde trinnet.                                                     Stille og roligt får hun bevæget sig over hele stigen, dygtig pige!

 

Tilbage til tricks

Tilbage til forsiden