Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Trækvogn

På et tidspunkt fik jeg den tanke, at mine hunde skulle da prøve at trække en vogn efter sig. Det kunne da være praktisk, at man på længere gåture kunne tage proviantering i form af f.eks. kage med…og så kunne hundene jo trække det! Det ville jo også kunne give dem lidt flere muskler, og det tager man jo aldrig skade af!

 

Så kunne Ginger jo også trække Vanilla, når Vanilla engang bliver en gammel hund…eller når jeg engang skal have en ny lille hvalp!

 

Vognen

Jeg kikkede rundt omkring efter en vogn…både ny og brugt. Det var svært lige at finde det som jeg ville have…for det skulle jo heller ikke være for stor og tung, for hundene skal jo kunne trække den!

 

Vinterperioden er så nok heller ikke den bedste tid at finde sådan noget. Men skæbnen ville, at der dumpede en reklame ind fra Harald Nyborg…og normalt kikker jeg ikke lige deres reklame igennem, men det gjorde jeg i dag og vupti, der var vognen!!

 

Den var nem at samle og siderne mv. kan nemt tages af igen! 

 

Det ser spændende ud!!                                                 Ginger mener, at jeg er lidt sløv og går selv igang!!

Jo, der er lige plads til en collie!                                       Hmmm tænker Vanilla!!

Selen

Jeg havde i forvejen en gammel sele som jeg har brugt til hundene. Den er ret bred foran, så den støtter godt, når de trækker. Selen har faktisk 2 ringe ude i siderne som gør det nemt at montere vognen!

 

Jeg har kikket på andre trækseler, men vil ikke købe før jeg har prøvet lidt mere. Men det jeg har fundet ud af er at, det kan være en god ide at afprøve selen, så man er sikker på at den støtter på de rigtige steder, så man fordeler trækket rigtigt!

Trækanordning

Så skulle jeg finde på noget til at gøre det muligt at sætte vognen fast på selen.

 

Til at lave trækanordning så hundene kan trække vognen, så fandt jeg på at bruge 2 elektrikerrør af en vis længde (så lang så hundene ikke bliver ramt af vognen når de stopper).

 

Mine rør var ca. 105 cm. i forvejen, og jeg valgte at lade dem blive i den længde. De kan måske godt kortes lidt af, men det er ikke så vigtigt i starten!

 

Gennem røret går der et tov, som ender med en karabinhage på, som gør det nemt at sætte vognen på hundens træksele. Så lang så godt!!

 

Det store problem var at få vogn og trækanordning sat sammen, og der må jeg indrømme at Storp P ville være begejstret!! For det er bestemt ikke nogen genial (eller god) løsning...men jeg ville have det til at fungere, så jeg kunne prøve, og så må jeg finde på en bedre løsning senere.

 

Naiv som jeg var, så prøvede jeg bare at binde tovene på hjulakslen...men de samlede sig bare på midten og så kan hunden jo ikke dreje hjulene, når man skal dreje. Så det duede ikke!

 

Min Storm P løsning var at lave et bræt og bore et par huller i! Det bræt blev så bundet på hjulakslen, og så blev tovene stukket ned i hullerne og vupti, så var vi køreklar!

 

Ja, jeg tvivler på at den løsning vil bringe imponerende blikke...men jeg fik det til at virke;-)) Og engang i mellem er det ligegyldig med om det ser kønt ud...bare det virker:-)))

 

Jeg vil dog have karabin hager i starten også, for så kan man nemt af og på montere træk-pindene.

Derudover så skal jeg også have en form for eleastik på, så starten i trækket ikke bliver så hårdt! Men jeg har ikke helt fundet de vise sten endnu!! Men en eller anden fjedrende anordningen, så der kommer et mere ensartet træk på!

Lær hunden at trække

Når hunden skal i gang med at trække, så er det vigtigt, at man sørger for at det bliver en god oplevelse!!!! Vær parat til at støtte og hjælpe og hav masser at lækre godbidder!

 

Hundene synes, at det er lidt mærkeligt, at vognen følger efter dem!!! Og de må for alt i verdenen ikke gå i panik eller blive bange!!!!!

 

Ginger gik f.eks. til siden og så ramte hun jo ind i elektrikerrørene, og så der var det rigtigt vigtigt, at jeg hurtigt reagerede og fik hende på rette vej igen...for hvis jeg havde sovet i timen der, så kunne det være blevet en rigtig dårlig oplevelse! Men med lidt guffer og en masse ros, så gik det super godt!

 

Jeg fandt ud af, at på min træksele er der faktisk et håndtag på ryggen...og det var super godt til at hjælpe hundene...for jeg trak med, så vi løste det sammen og det og en masse godbidder gjorde, at det gik rigtig godt første gang. Så begyndte jeg stille og roligt at slippe lidt, så de trak lidt mere og så hjalp jeg lidt igen osv.

 

Vi startede med bare at gå lidt rundt på parkeringspladsen, så hundene lige fik en fornemmelse for det! Vi havde en super god første gang, og hundene fik hurtigt lidt fornemmelse for det og der skete lynhurtigt en udvikling!

 

Nu har jeg jo 2 hunde…men der er selvfølgelig kun en hund af gangen der trækker! Man kunne sikkert godt have 2 trækkende hunde, men hundene skal jo lige lære det først og så var det vigtigt for mig, at der kun var en hund af gangen!

 

Jeg ved, at man også kan lære hundene at trække meget tunge ting…det er en hundesport for sig selv. Men det er slet ikke det jeg vil. Jeg vil bare have det lidt sjovt med mine hunde og hvis det så kan kombineres med noget praktisk, så er det jo en win win situation!


Jeg starter hundene med at trække en tom vogn og når det går rigtig godt, og jeg kan går ture med den på den måde, så vil jeg langsom øge vægten! For jeg mener, at det er vigtigt at de langsom bliver trænet op!

 

Jeg prøver at få taget nogle billeder i løbet af de næste par dage og så håber jeg, at det her kan være en hjælp til andre til at komme i gang med en ny sjov beskæftigelse med jeres hunde!

 

Send mig endelig spørgsmål eller gode råd…for vi kan jo lige så godt dele vores erfaringer med hinanden! På den måde bliver vi jo alle bedreJ

 

God fornøjelse med trækvognene!

 

Med venlig hilsen

Helle, Vanilla og Ginger

 

Vanilla, første gang med trækvogn.                                   Gingers første gang med trækvogn.

 

 

 

 

 

Tilbage til forsiden