Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Månedens trick, op i kassen og rundt om den.

 

Novembers trick er et rigtig inde trick, men kan selvfølgelig også trænes udenfor. Men jeg synes, at det er rart at have nogle ting man kan træne inde på stuegulvet, når det er mørkt og koldt udenfor.

Beskrivelse af tricket:

Få fat i f.eks. en brødkasse, som ikke har for høje kanter.

 

  • Placer kassen, så den er mellem hund og fører.
  • Få hunden op i kassen….med alle ben!
  • Hunden fortsætter mod fører og helt ud af kassen…også bagbenene.
  • Hunden skal nu gå hele vejen rundt om kassen…uden at gå op i kassen igen.
  • Hunden skal ende foran føreren
  • Øvelsen kan naturligvis udbygges efter behov, så kæden bliver længere og længere. Som f.eks. forbi fører og rundt om en anden ting f.eks. hundeføreren.

Øvelsen er god til at lære hunden at lave en kæde af flere led, som til sidst kun bliver sat i gang af en kommando.

Der er også en del selvkontrol over, for hunden må ikke gå op i kassen, når den går rundt om kassen. Heller ikke når den går forbi den anden ende, hvor den før skulle gå op i kassen. Så det gælder om at høre efter hvad der bliver sagt.

Der er også en del præcision og kropskontrol med, da hunden skal have alle ben i kassen og bagefter alle ben ud af kassen.

 

Teknik:

Rundt om kassen!

Jeg vælger at arbejde med, at hunden skal gå rundt om kassen først, da jeg mener, at det sværeste bliver at få hunden til at forstå, hvornår den ikke må gå op i kassen.

 

For mig er det meget naturligt at bruge musemåtten her, og det er jo en oplagt mulighed for at træne touch. Husk såvidt muligt at blive stående samme sted, så det ikke er din bevægelse, som gør at hunden går rundt om kassen. Hvis hunden selv finder ud af, hvad den skal, så sidder øvelsen meget bedre fast.

 

Så jeg starter med hunden ved siden af mig og måtten liggende foran hende ved siden af kassen. Derefter flyttes måtten længere og længere frem og rundt om kasse. Vær opmærksom på, at det bliver sværere, når hunden ikke kan se måtten, så der skal man gå langsomt frem.

 

Husk også at give hunden, i fortsættelse af den retning den skal gå. Så godbidden hjælper hunden i den rigtige retning. Dvs. at godbidden skal f.eks. ikke serveres bag hunden, så den skal vende sig, men foran hunden, så den måske ledes et par trin mere i den rigtige retning.

 

Næste svære punkt kommer, når hunden kan se måtten på den anden side af kassen, for så vil den automatisk prøve at gå den direkte vej til måtten….men det giver ikke noget klik og ikke nogen godbid. Tag hunden tilbage og se om den ikke finder ud af det rigtige, og ellers er det et skridt tilbage igen.

 

Op i kassen!

Så skal hunden lærer at blive stående før kassen, gå op i kassen og helt ud af kassen.

Start med at lære hunden at gå op i kassen. Hvis den ikke har prøvet det før, så klikkes der så snart den kikker på kassen, så når den nærmer sig, et ben op, så to osv. Små bitte skridt.

 

Så skal den lære at gå helt ud af kassen og her kan evt. bruges en musemåtte, men så skal man være meget opmærksom på, at hunden ikke begynder at gå skævt ud af kassen, når musemåtten bliver flyttet rundt om kassen. Så prøv jer frem og se, hvad der passer til jer og jeres hund.

Jeg vil dog nok vælge ikke at bruge en musemåtte her, og vil nok bare kalde hunden ud. Sørg for at der er plads til, at hunden kan gå helt ud af kassen.

 

Til sidst skal det hele så sættes sammen. Rigtig god fornøjelse med træningen!

 

 

Jeg fik ikke lige taget nogle billeder, men de kommer en af dagene:-)

 

 

Tilbage til tricks

 

Tilbage til forsiden