Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Sundhedsoplysninger

Indavlskoefficient

G-kuldet indavlskoefficient er 2,344%

 

Som hovedregel bør man ikke parre tættere end fætter/kusine (indavlsgrad på 6,25%). 

Beregning af indavlsgrad på hundeweb er baseret på de seneste 7 generationer, såfremt data på hundene findes i DKKs database.

CEA/CRD

Ginger blev øjenlyst, da hun var ca. 7 uger gammel, den 20. oktober 2008, og jeg var med hos dyrlægen! Hold da op det var svært at holde styr på alle hvalpene. Men også ret hyggeligt! Der var flere gange nogle som peb og ville ud, og så måtte de jo ud af buret, for de piber jo kun hvis de skal noget. Ganske rigtig ud med dem og så jagte dem rundt med et stykke køkkenrulleJ

 

Ginger havde en middel CEA/CRD.

Der kan undersøges for sygdommen fra 6 ugers alderen. Det anbefales at hvalpene undersøges inden de er 10 uger gamle, idet lette CRD forandringer kan forsvinde igen. Fænomenet kaldes "go normal" og skyldes, at udvikling af pigment i øjet maskerer det afficerede område, så det ikke kan erkendes, når hvalpen bliver ældre. Dette sker hos ca. 30% af hvalpene.

Nedarvingen af tilstanden er kompleks. Den nyeste forskning viser, at CRD nedarves autosomal recessiv, men at andre gener kan påvirke sygdommens sværhedsgrad. Disse andre gener er ikke fundet og sammenhængen med coloboma er stadigvæk usikker.

http://www.dsvo.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=38

HD

Ginger blev HD fotograferet den 9. oktober 2009, og hun havde heldigvis de flotteste A hofterJ

 

Vi havde en hyggeligt kenneldag hos dyrlægen, og Winnie havde sørget for kaffe, te og kage, så der var hygge ved bilerne i ventetiden.

 

Winnie hjalp dyrlægen ved alle hundene, og det foregik nærmest på samlebåndJ

 

Puha hvor gik det stærk, så snart Ginger fik sprøjten…vupti, så var hun væk. Det bryder jeg mig altså ikke så meget om, men hun var heldigvis hurtigt på benene igen bagefter.

 

Vi tog med Winnie hjem bagefter og Ginger var stadig lidt vaklende på benene, men så kom alle de andre hunde ud, og så skulle der jo leges, og så blev hun bare helt frisk i løbet af et kort øjeblik. Det er sikkert godt at få rørt sig lidt, så det kan komme ud af kroppen.

 

Hendes HD indeks er pr. den 1/7-2010 116, så det må siges at være ret godt!!

Indekssikkerheden er 0,595.

MDR1

Ginger er naturligvis også blevet testet for MDR1, og svaret er, at hun er MDR1+/- hvilket vil sige, at hun ikke har den defekt, men hun er bærer af den.

 

Dvs. at man skal stadig være opmærksom på, at hun måske ikke kan tåle alle former for medicin. Derudover kan hun give det videre til eventuelle hvalpe.

 

Vanilla er også testet, og det er ikke vigtigt for mig at vide, for i dag er dyrlægerne heldigvis meget opmærksom på, at collier og andre hyrdehunde kan have problemer med forskellige former for medicin. Men jeg synes så også, at det er meget sjovt at vide og kan være nyttigt.

Poteforbinding den 25. juli 2010

Ginger har lige prøvet at få lagt sin første poteforbinding…og hun fejlede ikke nogetJ

 

Til redningshundetræning skal jeg kunne lægge en poteforbinding på hende, og det sværeste er ikke altid at lægge forbindingen men at få hunden til at ligge stille. Men Ginger lå bare helt stille og roligt og kikkede, mens jeg lagde forbindingen.

 

Men uha, hun troede nærmest ikke at poten virkede mereJ Men så lokkede jeg hende ud i haven og så søgte hun efter godbidder, og så var der ikke noget i vejen.

 

 

Gingers første poteforbinding....åh nej..nu virker den ikke mere?  Jo, poten virker stadig....der er jo ikke noget i vejen!

 

Okay, så går jeg da bare på den og jeg kan også ligge!        Og snuse:-)

 

Tilbage til forsiden