Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Lassiedag den 28. august

I dag stod programmet på den årlige Lassiedag og der var en masse spændende på programmet og sikke en masse Lassiehunde der havde meldt deres ankomst. Der var ”hvalpe” lige fra 1 år til 10 år! Flot.

Vanillas bror Valdi kom og Ginger søster Gaby kom helt fra Jylland. Hendes bror Gandhi skulle også have været kommet, men de blev desværre forhindret! Men der var heldigvis en masse andre af vennerne!

Kaffe, kage og hundebowling

Vi startede med kaffe og kage og bagefter gik vi i gang med hundebowling hvor det gælder om at få hundene til at vælte 12 ”kegler” så hurtigt som muligt. Man har maks. 1 minut og flere af hundene lignede store spørgsmålstegn, for de forstod vist ikke helt hvad det drejede sig om. Men det gør heller ikke så meget, for det handler bare om at have det sjovt sammen med hundene. For øvrigt sjovt at se, hvordan hundene behændigt kan gå ind mellem flaskerne/keglerne uden at vælte en eneste enJ

Zcarlat vandt konkurrencen, Cocky kom på 2.pladsen og på 3. pladsen kom Vanilla. Vanilla plejer faktisk at hente flaskerne, men ikke denne gang. Der kommer sgu godt gang i den "gamle" tante til den her slags fjante ting. Hun var helt oppe i det røde felt. Og jeg var godt klar over at hun skulle ude af feltet før jeg begyndte at rejse flaskerne op igen…for ellers var hun bare startet forfraJ

Vanilla væltede flaskerne på 36,5 sekund og Ginger klarede det vist på 40 sekunder!

Ginger igang med hundebowling, og hun klarede det så fint!

Vanilla med fuld gang i den...hun elsker den slagsJ

Indkald

Så var det tid til indkald på tid! Hundene løber samme distance og Winnie slipper hundene og tager tid på hvor lang tid der går før hundeføreren har fat i hunden!

 

Der var fart over feltet! Ginger løb på 5,75 sekunder, men det var en lidt rodet modtagelse, for hun griber fat i min arm samtidig med, at jeg prøver at få fat i hendeJ Men hun var alligevel rigtig god synes jegJ

 

Vanilla løb distancen på 7 sekunder, hvilket jeg er rigtig tilfreds med!!! Dygtig pige!

 

Det endte med 3 vindere som løb distancen på samme tid! Baltazar, Szarlet og Gaby. Stort tillykke til vinderne!

Ginger gør klar til indkald på tid og klarer den i fin stil!

 

Vanilla får lige de sidste instrukser, før det blev hendes tur! Bagefter fik hun selvfølgelig sin belønning!

UHM

Så var det tid til at snakke lidt om Unghunde Mentaltesten (UHM). Winnie havde hængt en lang frakke op i et træ, som meget langsom blev trukket op for, at forklare hvordan det foregik til en rigtig UHM. Hundene reagerede ikke rigtig på den blafrende frakke, men pointen var heller ikke hundene, men at få forklaret lidt om hvordan det foregår i en rigtig UHM. Her bliver kedeldragten godt nok trukket meget hurtigt op og lige ud for hunden!

 

Bagefter havde Winnie lagt en kæde eller lignende i en stor balje, som hundene så kom hen og kikkede på, mens der blev lavet lidt larm. Her kom hundene hen og kikkede mens der blev larmet lidt. Til UHM kommer det jo som lyn fra en klar himmel, da kæden pludselig bliver trukket når hunden er ud for. Men det gav forhåbentlig folk lidt en ide om hvad der forgår til en UHM.

 

Så var det tid til den ”farefulde tunnel”…eller hvad man nu ellers kan kalde sådan en. Hundene skulle gå gennem en tunnel hvor vi havde hængt minestimmel og dåser op. Det var hængt op, så de ikke bare skulle igennem det, men de skulle fortsætte gennem det.

 

Jeg sad så på den anden side og gav dem guffer, når de var på vej igennem. Her gjaldt det nemlig ikke om at kommer hurtigst muligt igennem. Næh, jeg ville gerne have, at de kunne stå midt i det og få guffer og så stille og roligt komme længere og længere igennem. Ikke noget med bare hurtigt at få det overstået…næh, der skulle ro på, så de egentlig bare var ligeglad med at gå igennem det! Det var der heldigvis ingen der havde problemer med. 

 

Det gik nemlig super godt. Nogle at de unge hunde var dog lidt forsigtige i starten, for det var da noget underligt noget. Men alle hundene klarede det lynhurtigt, super godt og kom rigtig flot igennemJ

 

Denne øvelse havde i princippet ikke særlig meget med en UHM at gøre…direkte. Og så alligevel for det handler jo om at hunden oplever en masse, specielt i deres hvalpe/unghundetid. For jo flere gode oplevelser de har med forskellige ting, jo mere erfaring har de til resten af livet!

 

Sidste opgave var skud, hvor jeg på lang afstand skød med en 6 mm. pistol. Ja, faktisk var afstanden så stor, så de pga. vinden faktisk stort set ikke kunne høre detJ Så vi prøvede en gang mere, hvor de stod lidt tættere på!

 

Der var heldigvis ingen dårlige reaktioner på det! Men selvom der havde været nogen der reagerede på det, så hellere blive opmærksom på det, så man kan hjælpe hunden før det bliver endnu værre.

Bagefter fik mine hunde også lige en tur igennem!

Mere kage

Så blev det tid til en kagepause og Winnie diskede op med flere slags kage..det var jo nærmest som et sønderjysk kagebord! Men ingen skulle jo gå sultne derfra, så jeg kom også lige frem med nogle collie småkager. Jeg havde også lavet et lille opskrifthæfte, men en masse dejlige collie opskrifte, så der var selvfølgelig også sådan et til hver!

Ginger fandt en lille plads.                 Collie småkager og opskrifthæfte!       Vanilla kunne også tænke sig en kage.

 

Winnie havde lavet fleece legetøj til alle hundene og de var hængt dekorativt op på lågen, og så kunne man jo selv vælge hvilken farve man ville have.

 

Vi havde en super god dag med en masse snak om hunde og hundetræning!

 

Tak til Winnie og Kennel Lassie for en super god dag!

 

Se flere billeder fra dagen her!

 

Tilbage til forsiden