Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Asserbo den 14. november 2010

I dag gik turen til Asserbohus ved Frederiksværk og til en omgang rehu træning.

Det er et kæmpe hus og derudover er der en del mindre bygninger rundt omkring! Vi startede i et mindre hus på 2 etager. Ginger fandt ret hurtigt første figurant…..eller hun fandt i hvert fald en dør, hvor hun havde fært. Så jeg åbnede døren, men så kunne hun faktisk ikke lige finde figuranten….der lå en masse madrasser mv. i rummet og hun var overvist om at figuranten måtte ligge dernede under. Men til sidst fik hun dog snuset sig frem til endnu en dør, hvor figuranten sad bag denne dør. Rigtig fint arbejde!!

Næste figurant var på første sal, hvor der var en lang gang, med værelser på hver side af gangen. Ginger spurtede straks ned i den anden ende af gangen og som så mange andre, så sker der altså et eller andet med de lange gange. For hundene går lidt i selvsving og løber bare frem og tilbage….uden rigtig at koncentrere sig.

Jeg gik op til hende og forsøgte at få hende lidt ned og få hende til at arbejde. Men for at gøre det nemmere for hundene, så havde vi åbnet et par vinduer, men desværre var et af vinduerne lige overfor det rum hvor figuranterne var. Så hun fokuserede meget på det rum og jeg tror, at færten blev trukket derover. Men lige pludselig fik hun færten ved den rigtige lukkede dør, og så skubbede hun døren op og fandt figurantenJ

Bagefter fik jeg Iben til lige at hjælpe mig, for jeg ville rigtig gerne have lidt mere ro på i gangen og så tog vi lige lidt trappetræning med i købet. Super godt og det går rigtig fint, og Ginger søger op af trappen og ned af gange med meget mere ro på. Lige indtil…der kommer et par forstyrrende elementer…tænk sig der kom lige pludselig turister…i form af Poul Erik og Pia. Øv det gik lige så godt, og så kom de og forstyrrede. Men det skal hun jo også lære, selv om det havde været rarere, at det var i en anden situation. Hun klarede det nu fint og var ikke i tvivl om, at de ikke var med i legen.

Bagefter fik Ginger en figurant lige ved døråbningen, bag en lukket dør. Hun startede med at flyve lige forbi, men kom så tilbage og snuste omkring, så gik hun lidt uden for hoveddøren og så ind igen og over og gø ved den rigtige dørJ Super!

Næste figurant var ovenpå i et af værelserne bag et skab. Ginger fandt forholdsvis hurtigt figuranten!

Bagefter gik turen til det store hus og der fik Ginger 2 figuranter, en i en brusekabine, hvor Ginger gik lidt forsigtigt frem, men hun fandt da Iben og så blev der givet hals.

Sidste figurant var ned af den anden gang i et værelse bag en næsten lukket dør. Ginger søgte fint og fandt hurtigt døren og stod og gøede udenfor døren. Bente åbnede døren og gav hende belønningenJ Sikke en god afslutning på en rigtig spændende og lærerig dag!

Vi nuppede for øvrigt lige et par trapper mere før turen gik hjemad!

 

Ringtræning og soignering

Ja, egentlig gik turen ikke hjemad, for vi hastede direkte videre mod Stenlille til en ringtræning/soignerings dag hos Kennel Lassie.

Britta fra kennel Be Exclusive kom for at vise og hjælpe med ringtræningen, så Winnie havde lavet en lille prøvering, så vi alle fik lov til at prøve både at løbe rundt og stille hunden op. Britta var agerede også dommer og ”undersøgte” hundene som en dommer vil gøre.

Vi var en flok med både ”gamle” og helt unge collier (9 stk. i alt). 4 af os skal jo til udstilling næste lørdag i Sverige, så specielt for os var det rart med en gennemgang af det hele. De andre har jo lidt længere tid at løbe på, men det er ofte rart at prøve det flere gange, så mon ikke der bliver en mulighed for et lignende arrangement til foråret??

Så var det tid til leg og hvalpene kastede sig straks ud i vild leg…og Ginger mente bestemt også, at hun var en lille bitte hvalp, så hun fik lov til at lege medJ

I mens nød vi en dejlig kage og hyggelig snak omkring kagebordet.

Hvalpene fik efterhånden en noget grumset farve…og jeg tror ikke lige, at den farve er den ønskelige i udstillingsringen. Men de havde det rigtigt sjovt, da de lå og væltede rundt i mudderJ Men jeg har også hørt, at det er sundt med muddermaskerJJ

Bagefter viste Britta soignering, og stakkels Cody blev bare hevet ud af huset og op på bordet….stakkels hund…han lignede en som lige havde regnet med at han skulle ud og lege og hilse på alle. Og så røg han bare op på bordet! Men vi var flittige til at give ham guffer og hilse på ham oppe på bordet! Så han nød det vist alligevel!

Det var meget interessant at se den soignering, og det var helt tydeligt, at hun gik meget op i de små detaljer og det hele skulle være helt perfekt. Det er jo også en skønhedskonkurrence, så selvfølgelig skal hundene vise sig fra deres allerbedste side.

Meget spændende og meget lærerigt! Men der er ingen tvivl om, at man skal øve sig og blive mere dus med det for at kunne gøre det rigtig flot til en udstilling! Ikke noget med at komme til at lave et kæmpe hak i hårene ved poterne…dagen før en udstillingJ

Tak for en super god og inspirerende dag!

Bagefter fik mine hunde lige lov til at hygge lidt med Winnies flok og Ginger kastede sig hurtigt ud i leg med Hayley. Men til sidst kunne man godt se på Ginger, at hun var ved at være træt.

Så det blev til lidt brydekamp på gulvet, hvor de bare lå og bed i hinanden. Ren hygge…så kan man da næste ikke få det bedre!

Da jeg kom hjem, så åbnede jeg bag i bilen, fandt snorene frem, åbnede til Vanilla, gav hende snor på og hun hoppede ud….og Ginger havde stadig ikke løftet hovedet. Hun lå helt flad ned…og sovJ Stakkels Ginger hun var slidt helt op efter en hård weekend!

Da jeg kom ind, så nåede jeg kun lige at tage snoren af, så rendte hun ind i stuen og hoppede op i sofaen…og sovJ

Se billeder fra dagen her!! 

 

Tilbage til forsiden