Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyrdetræning den 29. oktober 2010

Ihhh en dejlig morgen, hvor vi kunne sove lidt længere, før turen gik mod Svinninge. For i dag skulle vi ud og hyrde sammen med et par andre Lassiehunde!


Jeg hyrdede med både Vanilla og Ginger, så jeg havde travlt. Vanilla var den første og Ginger den tredje, så hver anden gang skulle jeg på med hund. Puha, det var lige så man blev svedtJ

 

Vi hyrdede sammen med Thala og Vanillas mor Luna, så der var 4 hunde i alt.

Det var sjovt at se Luna, som i starten var lidt tilbageholdende, men lige pludselig var det som om det gik op for hende….hey..må jeg gerne løbe efter fårene???? Hun var bare så glad og synes bare, at det var så sjovt!!!

 

Vanilla lagde flot ud med at gø lige rigeligt, så hun røg straks ud på folden og så trænede vi ”hold mund og du får lov til at hyrde”.

 

Vi startede med, at vi stoppede når hun sagde lyde, og så ventede jeg på at hun faldt til ro, hvorefter hun fik lov igen! Det blev bedre..men ikke godt nok.

 

Så kom der hårdere metoder i brug!! Når hun sagde lyde, så vendte jeg om og gik væk fra fårene indtil hun faldt til ro. Hold da op hvor fik vi gået frem og tilbage, men vi fik da flyttet fårene rundt omkring på marken. Men hun blev da bedre og bedre, selv om lydene af og til steg igen.

 

Ginger kom i roundpennen, først i snor og så blev hun sluppet. Puha hvor gik det stærkt, men det gik dog rigtig fint, og hun var rigtig god! Og hold da op hvor synes hun bare at det var sjovt. Men hun var helt tydelig højre…øhh potet, for hun løb hele tiden den ene vej rundt.

 

Så det var bare med at insistere på, at hun skulle den anden vej, og ikke noget med at give efter!! Hold da op hvor var hun stædig!! Men hun blev da bedre og bedreJ

 

På et tidspunkt ville jeg afslutte og fik fårene helt ud mod hegnet, men så kom Ginger bare buldrende og røg lige ind mellem hegn og får, for at få dem ud igen, men jeg var dog hurtig over hende. Men tænk sig hun borede bare næsen ind! Så hun er altså slet ikke bange for hegnet…eller fårene for den sags skyld!! Min egen lille bulldozer!!

 

Hold da op hvor var der altså varmt derinde i den roundpen!!! Det er utroligt så isolerende sådan et par grinder erJ

Eller også er det bare fordi det går så stærk og at der er så meget man skal have styr på…både med sig selv og med hundeneJ

 

Vi havde en super god dag og hundene udviklede sig fra gang til gang, så det var en ren fornøjelse. Til sidst kunne man dog godt mærke på hundene, at nu var harddisken altså ved at være fyldt opJ

 

Bagefter kørte jeg med Winnie hjem, for hun havde lovet lige at klippe Ginger lidt så hun er klar til udstillingen…men desværre er hun gået i fæld, så det er rigtig ærgerligt, når jeg nu endelig har fået taget mig sammen til at melde hende til.

 

Nå, men hundene startede med en omgang vild leg, mens vi spiste frokost!

 

Bagefter blev Ginger ordnet, selv om hun nu ikke havde de fineste hvide poter. Men hun blev fin, selv om hun nu synes, at det tog lidt lang tid, mest fordi de andre hyggede sig med lidt leg i mens, og det ville hun altså helst ikke gå glip afJ

 

Om aftenen så vi vild med dans, og vi sad i Winnies 3 personers sofa, med en hund i den ene ende, og så sad Winnie og jeg der også. Men der var en lille plads i mellem os, og stort set alle hundene skulle lige op og hygge lidt, men der var altså ikke meget plads!

 

Selv store Cody var oppe og lå og hyggede sig med at blive nusset fra flere kanter! Men han synes dog, at pladsen blev lidt trang, så til sidst satte han forpoterne ned på jorden, men bagdelen blev oppe i sofaen, så vi stadig kunne nusse hamJ

 

Vanilla hyggede også i sofaen hos os, og det endte med, at der blev ”sort” skærm, da hun stillede sig lige foran os, så vi begge kunne hygge lidt om hende!

 

Da jeg kom hjem, så gad hundene slet ikke at rejse sig da jeg åbnede bilen. Men de kom dog op at stå, da jeg åbnede burene og for ellers skulle jeg måske have båret dem ind!!!!!!

 

Det blev enden på en super god dag i hundenes tegnJ

 

 

Her er billederne fra dagen!!! 

 

 

Tilbage til forsiden