Redningshundetræning hos Stark den 10. oktober 2010

I dag gik turen til Stark i Frederikssund, for vi havde fået lov til at låne området til vores redningshundetræning!

Det var et stort område med en masse forskellige udfordringer for hundeneJ

Vi gik lige gennem områder for at se hvilke muligheder der var og så var Vanilla naturligvis med på den tur. Hun synes at det var herligt og fik da også lokket et par guffer ud af et par stykker! Hun er holdet maskot, og hun slipper altså af sted med ret megetJ

Vi var ikke så mange, så vi startede med at lægge 2 figuranter ud i 2 store områder og så kunne der arbejde en hund i hvert område.

Iben lå oppe på pallerne

Den første figurant var altså ret svær synes Ginger!

Jeg startede med at sende hende af sted og hun løb i høj fart af sted, men bremsede så kraftigt op ved noget metalgitter som lå på jorden, og så gik hun langsom over det og så fløj hun videre og forsvandt omkring et hjørne. Hun var væk i lang tid, så jeg tænkte at der måske kunne være noget i det område, så jeg gik tættere på for at se hvordan hun reagerede!

Iben lå ret højt oppe på nogle paller og det var helt tydeligt, at Ginger havde fært overfor, hvilket jo er ret naturligt pga. vinden. Hun kom også med et par enkelte bjæf, for at fortælle, at hun havde noget i næsen. Til sidst fandt hun dog tættere på og gav rigtig hals. Super godt med den slags, for hun endte med selv at finde ud af det, i stedet for at vi begyndte at hjælpe hende! Jeg sørgede dog for at forsøge at sende hende hen i nærheden, så hun ville have større chance for at fange færten! Super godt for en ung hund, som i den grad mangler den slags erfaringer!

Den næste figurant vidste jeg hvor var, så Ginger blev straks sendt i den rigtige retning, for efter den sidste opgave, så skulle hun have en nem opgave! Hun løb fint 50 meter væk og fik færten, fandt figuranten og gav halsJ

Næste eftersøgning

Bagefter eftersøgte vi i 3 område og igen kun med en figurant i hvert område. Ginger startede i det midterste område og hun fandt lynhurtigt Iben, som hun nærmest stod ovenpå og gav hals af! Iben brokkede sig lidt over Gingers mundvand, så næste gang skal Iben måske have en regnfrakke påJ

Næste figurant lå inde i en stor hal, og Ginger fik først lov til at løbe lidt rundt i rummet, men så begyndte jeg at sende hende fra det ene hjørne i hallen, så jeg havde styr på hvor hun havde søgt. Hun skal jo også lære at blive styret lidtJ

Nede i det højre hjørne kom hun med nogle bjæf! Ikke som hvis hun havde en figurant, men fordi hun havde fært. Der havde lige været problemer med hunden før, som havde markeret et andet sted end hvor figuranten var. Jeg spurte om hvor det var, men fik det desværre ikke at vide. Ellers havde jeg sørget for ikke, at gøre for meget for at sende hende derhen.

Men Søren fik lige hurtigt fortalt mig, hvor han var, så jeg kunne hjælpe Ginger. Men stadig lidt øv! Der var dog helt sikkert fært i det hjørne, for 2 rutinerede hunde lavede en hel sikker markering og stort set alle var meget interesseret og næsten alle gøede i det hjørne. Så hundene har jo egentlig ikke gjort noget forkert….for færten har jo været der, når så mange hunde reagerer!

Det passede også at Ginger markerede Søren, på højre side af hvor han var, så det var helt tydeligt at vinden/færten trak over i det hjørne.

Den 3. figurant var også gemt højt oppe og den var rigtig svær, så jeg flyttede figuranten, for det var helt sikkert for svært for Ginger. Hvorefter jeg slap Ginger og hun løb direkte ned i det område og søgte omkring! Typisk! Nå men så fik jeg hende på andre tanker og hun fandt den sidste figurantJ

Efter en lille evalueringspause, så gemte vi lige et par figuranter mere….bare lige et par nemme at slutte af med!

Jeg satte mig ned i en trækasse, som var åben, og nok godt 1 meter høj…meget nemt…troede jeg men alle hundene havde faktisk ret svært ved det? Det er altså ikke nemt at planlægge…når vi er sådan nogle analfabeter mht. fært!

Næste figurant var inde i et træskur, og jeg sendte Ginger ind i området, uden at hun markerede på færten. Men pga. vinden så skulle hun egentlig også bag skuret for at få færten.

Så jeg sendte hende over i området ved siden af og hun forsvandt i lang tid!! Men så kom hun tilbage….løb direkte hen mod mig, rundt om hegnet og ind langs en masse ting og direkte over til døren og gøedeJ Dygtige Ginger!!!!

Super god træningsdag og bare så godt for Ginger med nye området….det mangler hun i den grad. Man kan tydeligt se at hun skal have nogle flere erfaringer for at kunne arbejde sig tættere på figuranten, når de f.eks. lægger højt oppe og færten via vinden bliver ført et andet sted hen! Det er ikke noget hun normalt har problemer med...med det var svært i dag, så derfor er det ekstra godt, når der ryger så meget mere ind på lystavlen!

 

Se billederne fra dagen her!

 

 

Tilbage til forsiden