Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Redningshunde DM 2010 i Randers

Fredag den 10. september 2010

Op om morgenen og ud i en pakket bil med hundene, for i dag gik turen til DM for redningshunde i Randers. Men første skulle jeg på arbejde, og for at spare tid, så røg hundene med i bilen, så vi kunne køre direkte!!!

 

Puha jeg var ellers ikke helt på toppen i dag, og har heller ikke været det i de sidste par dage. Men jeg sad alligevel på arbejdet og blev lidt bekymret for turen til Jylland og for lørdag hvor jeg skulle dømme færdighedsbanen. Nå, men jeg satsede på at det nok skulle gå! Men jeg overvejede dog om jeg skulle ringe til Lars og høre om de måske kunne finde en back up, hvis jeg nu fik det værre. Godt jeg ikke gjorde det, for der var allerede et dommerafbud i lydighed, og der var næsten ikke den person i landet som ikke var blevet spurgt. Men det lykkes dem dog at finde en afløser.

 

Nå, men turen der over gik okay, selvom der var rigtig meget trafik. Det tog ca. 1 time mere end planen!!!

 

Da jeg ankom tog jeg hundene med og tog lige et kik på færdighedsbanen…og der var så forsvundet en forhindring?? Nu var der kun 9?? Nå, men der kom senere en vippe som nr. 10…faktisk en vippe som rigtig mange glemte…eller var ved at glemme. Forhindring nr. 9 var nemlig en labyrint, som var rigtig svær, da der var en blindgyde. Så folk var så fokuserede på den, så de glemte vippenJ

 

Som dommer blev jeg indlogeret i en børnehave og jeg fandt et smalt computerrum, hvor der kun lige var plads til migJ Så jeg fik ro og fred og sov faktisk ganske fint, og det havde jeg sikkert rigtig godt af!

 

Sådan så noget af færdighedsbanen ud!

Lørdag den 11. september 2010

Op kl. 6, og ud med hundene og så var det tid til morgenmad!

DM for redningshunde blev holdt sammen med landsstævnet for de andre frivillige i beredskabet, så vi var rigtig mange mennesker.

 

Efter morgenmaden var der velkomst og stævneåbning. Holdet med Frederikssund redningshunde var dog allerede taget af sted ud til områder hvor der var spor, rundering og feltsøg, for det skulle de starte med.

 

Rehu stævnet startede kl. 9, og så var det bare med at komme i gang. Jeg havde fået en sød prøveleder, og hende fik jeg til at tage tid og hjælpe med det der ellers opstod i løbet af dagen. Det gik super godt og det var rart at have en hjælper!!

 

Jeg tror, at vi endte på 31 hunde som blev dømt i løbet af dagen! Og det var helt tydelig at se hvor problemerne var på færdighedsbanerneJ Labyrinten var rigtig svær og der var rigtig mange hundeførere igennem labyrinten, da de havde tid til at prøve banen af. Men det var stadig ganske få hunde som kom igennem! Det endte faktisk med at de fik point og i kommentarfeltet fik de et lille flueben i disciplin nr. 9, når de kom igennem!

 

Jeg tror faktisk kun, at der var en hund som kom igennem alle forhindringer! Så det var bestemt ikke en nem bane!

 

Nå, men dagen gik fint, selv om vi var lidt frustreret over ventetiden på 1,5 time omkring frokost, hvor vi ikke havde nogen hunde. Men resten af dagen gik fint og der var godt tid til holdene, så de kunne prøve banen af.

 

I frokost pausen kom hundene til gengæld ud af burene og hyggede sig sammen med mig. Og der gik kun et øjeblik, så stod de ved siden af hinanden og forsøgte at hypnotisere dem i pølsevognen til at give dem en pølse. Og tænk sig….det virkede. Der gik ikke lang tid, så kom der en fra pølsevognen…”Må de godt for en pølse?”. Det måtte de selvfølgelig godt, og hold da op hvor de guffede!!

 

Vi fik også rigtig mange kommentarer om, at det var nogle dejlige og smukke hunde. Og der kan man jo kun give dem ret!! Hundene synes også, at det var dejligt at blive hygget om!

 

Efter sidste hund var bedømt, så afleverede jeg de sidste dommersedler i stævnesekretariatet, og så var det ud og gå en tur med hundene!

 

Der var festmiddag kl. 19, og der var vel omkring 550 mennesker til stede, så det var store forhold! Vi fik noget rigtig dejligt mad, men det så åbenbart alt for godt ud, for jeg spiste alt for meget, specielt fordi jeg ikke havde spist så meget de sidste 2-3 dage.

 

Bagefter var der levende musik og dans.

 

Vi fik desuden, at vide hvem der gik videre til en ekstra eftersøgning om søndagen! De 10 bedste hunde skulle nemlig i ilden igen! Iben fra Frederikssund var medJJ Det var bare så flot!!! Hun blev for øvrigt 3 vinder i eftersøgningenJ

Søndag den 12. september 2010

Vi kunne sove lidt længere i dag, men hundene skulle jo luftes og morgenmaden spises, og så skulle der pakkes!

Konkurrence startede kl. 9 i dag, og da der jo kun var konkurrence i eftersøgning, så havde jeg fri til at få set lidt hundetræning!

Ret spændende at se de forskellige hunde arbejde! I går havde de vidst hvor figuranterne var, men i dag var det en hemmelighed og derfor havde de fået taget deres telefoner…for ellers så er det jo bare en SMS af sted, så er det ikke mere en hemmelighed!

 

Nå, men der skulle 10 hunde på eftersøgning efter 4 figuranter i dag! Det gik fint for en del af hundene og det var rart at kunne få lov til at se lidt hundearbejde…udover det jeg så i går!

Jeg havde desværre ikke fået kameraet med til de første hunde, men jeg fik taget en del billeder af de sidste hunde!

 

Bagefter hentede jeg Vanilla og Ginger, for de skulle lige hilse på Pil, hendes bror og hendes datter Lærke!

 

Ihhhh hvor var hun bare populær hende Lærke, for hun synes at det var så sjovt at fodre hundene med en bolleJ Det er da lige sådan man bliver venner med et par sultne hundeJ

 

Det var lidt sjovt at se Lærke med hundene, for hun var bare super god til dem! Når Ginger blev lidt for ivrig efter at få et stykke bolle, så blev hun bare stille og roligt skubbet væk med den ene hånd, og så fik hun et stykke bolleJ

 

Nå, men så var det ved at være tid til præmie overrækkelsen!

Jeg prøvede også at tage billeder af det…men desværre så viste vejret sig ikke fra sin bedste side. Stort set da vi startede så begyndte det at regne…og det fortsatte til præmie overrækkelsen var færdig, og så kom solen frem igen??? Det er da tarveligt! Det kunne da lige have ventet 45 minutter!!

 

Bagefter gik turen hjem ad igen! Men jeg nåede nu ikke så langt før jeg var nødt til at lave et lille pitstop! For jeg synes godt nok at jeg var noget sløv og træt, så ind og købe lidt sukkerstads! Så jeg kørte resten af turen i en sukkerrusJ

 

Dejligt at komme hjem igen og hundene synes også at det havde været en god tur….men ude godt…og hjemme bedst!

Lærke og Vanilla er allerede blevet gode venner!                 Lærke synes vist, at det er rigtig hyggeligt!

Værsgod Ginger!                                                              Hov vi tabte noget!

Her er lidt mere bolle!                                                     Til sidste fik hundene et kys og et farvelkram!

 

Der er flere billeder på vej!!!

Tilbage til forsiden