Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Tinglev lørdag den 28. august 2010

 

Op og spise morgenmad kl. 7, så blev madpakken smurt og så var det ud med hundene.

De fik en tur i hundeskoven, som ligger lige uden for lågen ved frøslevlejrenJ

Pragtfuld skov, kuperet skov og lyngarealer lige rundt om lejret.

 

Vi mødte et par morgenfriske drenge som var på telttur, og de var tydeligt lidt bekymrede overfor hundene. Så snart hundene kom i nærheden, så rakte de hænderne helt op over hovedet…. lige noget der kan få hundene til at springe op. Men hundene opførte sig dog pænt.

 

Men drengene fik lige et lille lynkursus i hunde, og de fik lige pænt at vide, at det var en rigtig dårlig ide at række hænderne over hoved. Men det var vel også en dårlig ide at ligge i telt...midt i en hundeskovJJ Men det kommenterede vi ikke nærmere… vi sagde bare pænt godmorgen, da vi gik forbiJ

 

Så kørte vi af sted til Tinglev. Vi fik trænet en masse i bygninger og en masse på trapper.

 

Sofaen

På et tidspunkt blev Ginger sendt ind i en bygning og hun søgte fint rundt og var også nede i den mørke kælder og finde en. Bagefter render hun oven på og søger rundt. Hun går ind i et rum, og er der et stykke tid…kommer kort ud og vender straks og går ind igen.

 

Så blev jeg alligevel lidt nysgerrig og listede tættere på. Hun rendte rundt i rummet og havde helt sikkert fært. Hun hoppede bl.a. op af væggen og søgte så videre.

 

Figuranten lå på en sofa midt i rummet som var ret mørkt, og der stod forskellige andre møbler rundt omkring. Ginger endte henne ved sofaen og stod nærmest ansigt til ansigt med Malene! Men hun havde tydeligt ikke opdaget hende.

 

Men nu havde hun så meget fært i næsen, så hun begyndte at gø. Mens hun gøede gik hun langs sofaen og nåede ned til Malenes ben, og så hoppede Ginger op på sofaen med forbenede og stod og gøede og snuste. Så sænkede hun hoved, og bang så fik hun øje på hende. Det var bare så sjovt at se og heldigvis lå Malene bare helt stille, og hun grinte slet ikke, før Ginger havde fundet hendeJ

 

Årsagen til at Ginger havde svært ved at lokalisere præcist hvor figuranten var, var formentlig at rummet bliver fyldt så meget op af fært, så hun ikke kan skelne hvor færten bliver kraftigere og svagere. Sådan et rum vil man normalt sørge for at lufte ud, inden hunden kommer ind, så den nemmere kan finde figuranten.

 

Næste hund der blev sendt ind, arbejdede på fuldstændig samme måde. Men den 3. hunde gik stort set bare over og fandt hende….og hvorfor så det? Jo, det er formentlig fordi de foregående hunde har afsat så meget fært, så det bliver nemmere for de næste hunde. Gætter vi påJ Det er nemlig et ret typisk mønster, at vi finder et rigtig svært sted…men det bliver nemmere og nemmere for de næste hunde!

 

Efter en hel dags træning, så kørte vi tilbage til Frøslev lejren og før vi skulle spise så var vi 3 stk. som gik en tur med hundene omkring lejren.

 

Sikke et pragtfuldt området, skov, lyng, en rislende år, og 4 glade hunde!

Vi gik en rigtig god tur og endte på skovlegepladsen, hvor der var udfordringer for både hundene og os! Men vi var nu ikke alene, så det begrænsede hundetræningen lidt, da vi jo ikke skulle genere de andre!

 

Men alle hundene fik en tur ned gennem et stort sort rør! Og bagefter blev der leget med flere af de andre ting på pladsen.

 

Før vi gik hjem, så tog vi lige et par billeder i lyngen af hundeneJ

 

Vel hjemme så fik hundene mad og røg i bilen. Men de fik dog lige en aftens tur senere hen på aftenen, og så blev de puttet for natten!

 

Se billeder fra lørdagen her!

Tinglev søndag den 29. august 2010

Tidligt op og lave morgenmad, for jeg var på morgenmadsholdet!

 

Bagefter var det ud med hundene en tur og de blev luftet i hundeskoven, så de rigtig kunne få lov til at løbe fri!

 

Jeg nåede dog kun lige at slippe dem, så kastede de sig ud i vild leg!! Så de må da helt sikkert synes, at det er godt at være med på sådan en tur!!

 

Da de havde leget et stykke tid, så gik vi videre og vi mødte et tysk ægtepar med en retriever og den ville Ginger gerne lege med!! Så jeg fik kastet mig ud i tyske gloser allerede ved 7 tiden om morgenen!!! Hold da op…jeg er altså bedre til at forstå det end at tale det. Men det nok pga. manglende træning. Men jeg fik ros for mine hunde som de synes var rigtig dejlige og glade!

 

Før vi kørte af sted mod Tinglev, så mødtes vi alle, som altid, omkring flagstangen….eller lign. og siger pænt godmorgen til alle og får en gammel dansk.

 

Bagefter kørte vi til Tinglev og gik i gang med træningen! Vi startede med at Bjarne legede med nogle af hundene med en bidepølse. Bagefter trænede vi i husene og Ginger fik på et tidspunkt 4 figuranter i fire forskellige huse, og så søgte vi gennem gade, til hun havde fundet alle. Super godt!!! Og Malene sad endnu engang i et mørkt rum, bag en sofa, og hun fortalte at Ginger søgte meget systematisk i rummet til hun til sidst kom tæt nok på og gav hals. Godt selvstændigt søg og god halsgivningJ

 

Senere blev Malene gemt oppe på en mur og så blev hundene sendt af sted! Ginger løb ned gennem gaden og drejede om, da hun fik færten. Hun snuste lidt omkring og kom så tættere på muren og stod og kikkede op…meget tæt på figuranten. Det var helt tydeligt, at hun godt vidste at færten komme oppe fra, og så et lille kik til siden, så gav hun halsJ

 

Vi søgte også i en bygning med kælder og Ginger søgte fint derned af trappen, og fandt figuranten helt inde i et mørkt rum!

 

Ved frokost tid gik turen hjemad!

 

Se billeder fra søndagen her!

 

 

Tilbage til forsiden