Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Runderingskursus den 7. august 2010

Op og fylde bilen. For man skal jo være forberedt til lidt af hvert, når man skal ud og træne hund.

 

I dag var det nemlig tid til runderingskurset med Maria Godolakis, arrangeret af LAU.

 

Så ud i bilen med kagen, frokosten (som jeg så glemte i bilen), vand til hundene og til mig, ekstra tøj og sko, bidepølser og andet legetøj, guffer, stol, kamera mv….Åh ja og hundene naturligvisJ

 

I dag var det godt nok kun Ginger der skulle have en tur, men Vanilla kom altså også med!

 

Vi startede blødt op med Ginger, da jeg desværre ikke får runderet særlig tit, da det er svært at finde områder vi kan træne i.

 

Vi startede med at gå skoven systematisk igennem, og så satte vi snitsler op på midterlinjen og i hjørnerne af området! Ja, det er jo selvfølgelig ikke wienersnitsler, men klemmer med orange bånd (snitsler) på, så man ikke bliver i tvivl om, hvor området erJ

 

Årsagen til at man går området igennem er, at man på den måde laver en masse forskellige spor i området og på den måde kan det ikke betale sig for hunden at begynde af gå spor i stedet for at rundere! Så lærer den nemlig at bruge en høj næse!

 

Nå, men figuranterne gik ca. 50 meter ud og kikkede lige frem fra gemmestedet bag et træ, og så løb Ginger bare derud i fuld fart!!

 

Belønningen var hendes bidepølse lavet af sækkelærred. Jeg ville gerne have at de legede lidt med hende, selv om hun ikke er så vant til det. Men det er svært, specielt med urutinerede figuranter! For mange kommer meget nemt til at ”proppe” bidepølsen i munden på hende, og det gider hun ikke. Nå, men det er jo mit problem, at få instrueret det godt nok, så vi undgår den slagsJ

 

Nogen gange nåede hun også kun lige et lille bjæf, før hun fik belønningenJ Jeg tror altså, at Ginger blev lige så overrasket som mig, over at få belønningen så hurtigtJ Men det er helt okay, man skal jo huske at varieret træningen og belønningenJ

 

Hver hund fik en omgang træning om formiddagen og en omgang om eftermiddagen. Ginger var rigtig god og synes, at det var rigtig sjovt!

 

Det pudsige var, at Ginger om eftermiddagen begyndte at fravælge figuranterne. Hun løb ud i fuld fart, men tog så nærmest et kik på figuranten og rendte rundt og snuste? Der blev også brugt godbidder i området og jeg så, at hun søgte rundt og spiste noget. Men det var ikke den eneste årsag.

 

Jeg har tidligere været udsat for et par nye figuranter, da vi lavede udløbstræning på græsset og der er det meningen, at hunden løber ud til en siddende figurant og få guffer, når så hunden har fået det, så afslutter figuranten ved at rejse sig op.

 

Det som skete var, at hun ikke havde tid til at spise guffen, så hun løb ud til figuranten, og løb straks tilbage igen…uden at figuranten nåede at give godbidden og afslutte. Dvs. at nu var det lige pludselig hende der bestemte hvad der skulle ske og hun slap af sted med at gå fra figuranten igen og igen!

 

Jeg opdagede det desværre først meget sent, for snart hun var ude ved den første figurant, vendte mig mod den næste, så jeg stod med ryggen til.

 

Da jeg opdagede det, måtte jeg lige vente og se om det virkelig var det der skete, og det var det! Det har jeg så måtte slås med i lang tid. Så der kan man se hvor vigtig den første grundtræning er, for der kan blive lagt nogle meget dumme hjernespor! Jeg har en fornemmelse af, at det er rester derfra som stadig er gældende!!

 

Nå, men jeg afsluttede med, at der var en som holdt Ginger og så løb jeg selv langt ud i skoven og så løb hun ud til migJ Man skal nemlig altid huske at stoppe med en god afslutning, og så skal der lægges planer for i morgenJ

 

Alt i alt var hun altså ret god, har et godt og hurtigt udløb og har en god halsgivning, men hvis der er nogle problemer, så må man jo forsøge at løse dem og i dette tilfælde, er jeg glad for at vi har en dag i morgen ogsåJ

 

I løbet af dagen holdt Vanilla øje med om der kom fremmede på stien forbi runderingsområdet. Men da Karin gik og lidt senere kom tilbage, så rejste Vanilla sig og kikkede, men sagde ingen ting…for hun hørte jo med til lejrenJ

 

Vi havde desværre også en grim oplevelse med jordhvepse, og der var flere som blev stukket og stakkels Maria blev nok stukket 25 gangenL Sådan nogle sure bæster!!! Så vi måtte lige flytte runderingsområdet lidt, for der var ingen der havde lyst til at forstyrre dem igen!!!!

 

Her er lidt billeder fra dagen, selv om der desværre ikke er så mange af Ginger! Beklager kvaliteten af billederne. Det var svært at tage billeder i skoven, som var lige lovlig mørk til at tage billeder!

 

 

Her er en flere billeder fra dagen!

 

 

 

Tilbage til forsiden