Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

Lassiedag den 31. juli

Tidligt op og så var det bare med at huske det hele, for der var jo Lassiedag i dag.

Jeg havde baljer, pistol, hundeguffer, klikker, brødkasse (til tricks) madpakke mv. med. Ja, jeg huskede endda hundeneJ

Så af sted mod Stenlille og da vi ankom, så startede vi lige med en tur på folden med hundene. Ihhh hvor var Vanilla og Ginger glade!! Så der blev leget og hygget!!

Så var der lige en masse praktiske ting der skulle ordnes som jeg hjalp med til. Så mens Winnie lavede masser af kaffe, bagte kage osv. osv. osv. så lavede jeg nogle af tingene udenfor.

Det var nu ikke helt nemt at stille rallybanen op, med hunde over det hele, og specielt Hayley ville meget gerne hjælpe med skilteneJ

Det blev dog kun værre, da jeg lige skulle sætte båndene til bowlingbanen op!! Både Hayley og Ginger mente da, at det bånd måtte være til dem, for det var så sjovt at trække iJ Bøller!!!!

Så jeg endte med at opgive projektet og ventede til senere, når jeg kunne snige mig til det uden de forhåbentlig så det!

Det blev naturligvis også lige til lidt kys og kram til hvalpene…og hold da op, hvor er de ikke til at stå for!! Der er bare liv og glade dage og lige så snart man sætter sig ned hos dem, så bliver man bare overfaldet!!

Gad vide hvor mange jeg kunne have liggende i sengen om natten?? Nå, men de er jo heldigvis alle solgt til gode hjem, så jeg må heldigvis ”nøjes” med dem jeg har. Der er alligevel heller ikke plads til flere i sengen…næstenJ

Ankomst, kaffe, kage og leg

Så begyndte Lassiehundene og deres ejere at indfinde og vanen tro, så vi startede med kaffe/the og dejlig kage og snakken gik straks lystigt!

Winnie havde lavet legeplads i den ene ende af folden, så der kunne de legelystne hunde lege, mens vi nød kaffen/the. 

Jeg havde dog lige glemt kameraet, så det måtte jeg lige hente, men så blev Ginger altså meget bekymret, og stod og holdt øje med mig. Men da jeg så kom retur, så gik jeg ind til hundene og så kom der gang i legen. Ginger ledte hurtigt an i legen og legen blev hurtigt til FANG GINGER! Det var bare så hyggeligt, at stå der og se dem lege!

Hundebowling

Så var det tid til hundebowling, og jeg havde stillet 12 ”kegler” op og fik hurtigt forklaret at det altså ikke var meningen, at vi skulle kaste med hundeneJ Vi havde 1 minut til at få hundene til at vælte så mange kegler som muligt!

Ret sjovt at se på hvordan opgaven blev løst på forskellige måder, både med trick, apport øvelser, tilfældigheder mv.

Det var også sjovt at se hvor elegant hundene nærmest kunne gå ind mellem flaskerne uden at vælte nogenJ Og de fleste af hundene syntes også, at det var en rigtig sjovt øvelse!!! Mine egne hunde var i hvert fald helt oppe i det røde felt, og synes at det var ihhhh så sjovt.

Da jeg havde bowlet med Vanilla, så troede jeg i min naivitet, at jeg lige kunne rejse flaskerne op…mens jeg stadig havde Vanilla hos mig. Men lige så snart jeg fik rejst en flaske, så apporterede hun denJ

Rally

Så var det tid til at tage rallybanen. Winnie lavede en banegennemgang, og så kunne dem der havde lyst tage en bane…hov det kom da at lyde forkert. Jeg vil gerne understrege, at der ikke var tale om nogen former for præstationsfremmende stoffer hverken for hundene eller for hundeejerne…med mindre kage/kaffe tæller medJ

Det var en bane med genbrugskegler…dvs. at der stod 4 kegler, og de skulle de 3 kegler først bruges til spiralen, og senere skulle alle 4 kegler bruges til en dobbelt slalom.

Ginger synes at det var en fin bane, selv om hun blev lidt bøllet på et tidspunkt og begyndte at fjolle lidtJ

Indkald på tid

Så var det tid til den årlige tilbagevendende begivenhed…nemlig indkald på tid.

Der var sat en start kegle op og der stod Winnie og holdt hundene, og så gik/løb ejerne ned i den anden ende og kaldte. Når man havde fat i hunden, så rakte man hånden op og Winnie stoppede tiden. Hold da op hvor kunne de bare spurte af sted!! Der var godt nok fart over feltet!

Der var selvfølgelig præmie til den hurtigste hund, og ”trøste” præmier til resten!

Så var det tid til at få nydt frokosten og få hyggesnakket lidt om løst og fast, og mon ikke talen af og til faldt på lidt hundesnakJ

Massage, opvarmning og nedvarmning til husbehov

Efter frokost kom Anni Pedersen og fortalte og viste lidt om massage til husbehov og om opvarmning og nedvarmning af hundene.

Hun havde selvfølgelig en demohund med, hvor hun viste de forskellige ting, mens hun fortalte om vigtigheden af at få varmen hundenes og vores egne muskler op, før vi arbejder med hundene.

Jeg prøvede de forskellige ting på Vanilla, og det synes hun var rigtig godt! Når vi bare skulle høre efter så hyggede Vanilla sig og indyndede sig hist og her. Hun fik lokket godbidder ud af flere og hun synes bare at livet var herligt med både nus og guffer. Så kan det da ikke blive bedreJ Min lille hyggetroldJ

 Farmor Anja hentede stakkels Ginger som stod bundet, for så kunne de jo også hygge og prøve de forskellige ting. Ih det var bare livet, sådan at være med og det er i hvert fald et par ordentlig hyggetrolde jeg har og hold da op hvor kunne de også tiggeJ Men det er jo også bare fordi de aldrig får noget mad….de stakkels små hunde!!

Anni viste forskellige øvelser. Hun startede med lidt strygen hen af ryggen, med tommeltotterne på hver side af rygsøjlen og førte så hånden hele vejen ned over bagbenene.

Bagefter viste hun lidt det samme, men hvor man lavede nogle cirkulære bevægelser stadig med samlet hånd, og også hele vejen ned langs rygsøjlen.

Så ”lokkede” man hunden med en godbid, så snuden kom hen til skulderbladet...og holde den lidt der, så den fik lavet en udstrækning af nakken. Hunden skulle vel at mærke stå op.

Så blev den ”lokket” igen men denne gang skulle snuden ned til bagdelen, så ryggen kunne lave en udstrækning af ryggen.

Så skulle man holde hunde stående, mens man ved hjælp af en godbid fik den til at kikke op. Bagefter skulle hunde igen stå, men man trak en godbid ned mellem forbenende, så nakken kunne få et stræk.

Hun benyttede sig hovedsageligt af godbidder, for så kan man som regel ikke gøre noget galt, for hunden går ikke længere end den kan. Så det er den sikreste metode.

Meget spændende og inspirerende, selv om det jo bare lige var en kort introduktion til massage og udstrækning.

Fælles billede

Så var det tit til et fælles billede af alle hundene og ejerne, og Winnie sagde, at hvis vi kunne sige APPELSIN, så kunne vi få appelsinkage bagefterJ Så der rungede straks APPELSIN ud over hele Stenlille og omegnJ

Så var der kaffe/the og kage pause. Hold da op hvor tiden dog bare flyver af sted sådan en dag.

Skud

Vi havde også skud på programmet, og der blev kun brugt en 6 mm. pistol, så det lyder jo ikke af alverden. Men det vigtigste er jo også, at hundene får en god oplevelse med det.

Vi startede med et skud, hvor hundeførerne pjattet og fjollede med hundene, og så et skud mere og så løb hele flokken over til mig, som så kastede guffer til dem alle sammenJ

Det gik selvfølgelig rigtig fint, og hundene var helt ligeglade med det. Så kan det jo ikke blive bedre.

Elefanten

Så skulle jeg lige vise elefanten, hvor hunden skal op med forbenene på en balje og så skal de gå rundt om baljen, mod uret. Hundene synes som regel, at det er så sjovt. Begge min er lige ved at gå i selvsvingJ

Det gik faktisk ret godt for de fleste hunde, og de fik hurtig en fornemmelse for hvad de skulle. Ret sjovt!!!

Tricks

Så viste vi lidt forskellige tricks som de forskellige hunde kunne. Lady startede og hun kunne op og med poterne i hånden. De så bare så søde ud.

Mona viste også lidt forskellige tricks, og jeg viste også at Vanilla kan gå op i en kasse, ud af kassen og rundt om kassen. Bagefter gik hun op i kassen og stod og steppede med alle fire benJ

Sikke en masse dygtige hunde.

Det blev dog også til en masse hyggelig snak rundt omkring og dejligt at møde et hold kommende Lassieejere. Vi glæder os til næste Lassie gåtur og mon ikke det bliver en hvalpetur, for der er vist flere af de kommende hvalpeejere, der bor på Sjælland denne gang.

Derudover så kommer der jo også en Lassietur i Jylland her i efteråret, og mon ikke at der får forvildet sig et par sjællændere til Jylland i den anledningJ

1.000 tak til Winnie for en rigtig hyggelig og dejlig Lassiedag.

 

Se billeder fra dagen her!

 

Tilbage til forsiden