Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

International Collie Festival i Ry den 25. juni 2010

Kl. 5….ja altså om morgenen…kørte hundene og jeg hjemmefra og kørte mod Knudhule i Ry og mod den Internationale Collie Festival.

Vi ankom ca. kl. 8-8:30 og fandt hurtigt pladsen hvor vi regnede med at vi skulle være. Så hundene fik lige lov til at strække ben, før jeg gik i gang med at opstille en rally bane.

Bagefter fik jeg sat de laminerede fodtrin fast i jorden til fri ved fod workshoppen. De blev sat fast på jorden, så man kunne gå på dem og på den måde få de forskellige vendinger ind i ”fødderne” og i hovedetJ Ret god og nem løsning, specielt fordi de var meget nemmere at have i bilen end store træplader.

Så dukkede Susanne med Daisy op, og vi fik lige hyggesnakket lidt før der begyndte at dukke flere op.

Rally

Vi gik i gang ved 10 tiden, og vi startede faktisk med rally i stedet for workshoppen, som vi egentlig havde planlagt. For hunden stod bare og var klar og til workshoppen skulle de faktisk ikke være med i starten.

Af collier var der Mona og Freddie med Valdi og Bella, Heidi med Fellow, Anna-Grethe Tøfting med Chivas og Thor, Susanne med Daisy og mig med Vanilla og Ginger. Plus dem der kom til efterhåndenJ

Det var vist en succes med en omgang rally…de var næsten ikke til at drive væk fra banen igenJ

Så det blev til et par timers rally, og der kommer vist et par nye rally collier på banerne i den kommende tidJ

Så var det allerede ved at være frokosttid, så vi besluttede at tage en pause og mødes igen senere.

Menuen blev en fransk hotdog og pommes frites…for det kunne vi tage med tilbage og spise ”sammen” med hundene.

Der var heldigvis nogle træer og der kunne vi binde hundene af, så de kunne slappe af i skyggen. Så frokosten blev nydt…lige lovlig tæt på mine hunde, for de var meget interesseret, og jeg synes heller ikke, at maden smagte af så meget, men det var nok fordi de havde suget al næringen ud af madenJ

Fri ved fod workshop

Efter frokosten lavede vi en fri ved fod workshop. Vi startede med at kikke lidt på de forskellige forslag til vendingerne. Jeg havde lavet nogle fodspor som jeg havde sat fast i græsset, så man kunne træde på dem. Det fungeret vist meget godt.

I mens tog Mona sig lige af et par svenskere som godt ville prøve rally banen og da hun tidligere har været på workshoppen hos Nette, så fungerede det fint.

Så prøvede vi at gå mens vi talte til 4, for at få takten ind i hovedet og fødderne. Det gik vist meget godt og så blev der tændt for musikken og vi prøvede at gå til musikken og endda med hundeneJ Og jeg tror slet ikke, at der var nogen der stødte sammenJ

Lidt synd at vi var så få, for det ville være bedre hvis vi var en større gruppe. Men eg håber da, at de fik noget ud af det og er frisk på at prøve igen, når de kommer hjemJ

Vi snakkede også lidt om forskellige fif og ideer.

Prøv f.eks. at gå med hænderne anderledes end du plejer…kan hundene så stadig gå fri ved fod? Eller lav stillingsskiftene mens du ligger i græsset! Sæt et springbræt op og læg en apport ved siden af..hvad gør hunden så…det du beder den om eller det som den helst vil?

Dogdance

Bagefter viste Mona og Valdi lidt HTM, og det så bare super flot ud, mens de dansede til musikken. Valdi så bare så glad ud og han nød det i fulde drag…og det gjorde vi andre selvfølgelig ogsåJ

Bagefter fortalte Mona lidt om dogdance og om forskellen på HTM og Freestyle, og hun viste de forskellige positioner og nogle forskellige tricks fra Freestyle.

Redningshunde

Så var det tid til, at jeg skulle fortælle lidt om redningshundetræningen. Jeg startede med at fortælle lidt og Vanilla fik sine røde sko på. De var ret imponeret over, at hun gik fuldstændig normalt selv om hun havde skoene på. Men hun er jo også vandt til dem. Vanilla fik så lov til at finde en figurant, som løb over og gemte sig bag teltet, og hun fløj af sted i sine røde sko og gav flot hals.

Ginger kom i bæreselen og jeg fortalte lidt om hvor man kunne bruge sådan en. Så prøvede jeg at løfte hende, så de kunne se, at hun bare hang helt stille og roligt i selen.

Det pudsige er jo faktisk, at første gang hun prøvede den nye sele, så væltede hun, da jeg gav slip på hendeJ Hun stod bare op…og væltede og så lå hun der og kikkede…hun så ikke utryg ud eller ked af det. Næh hun lå der bareJ

Så det prøvede jeg også lige i dag og vupti…så faldt hunJ Pudsigt, men hun virker glad og tror åbenbart bare ikke, at man kan stå i sådan en eller også får hun bare primadonna nykker og vil bæreJ

Ginger fik selvfølgelig også lige et par fremsendinger, hvor hun løb ud og gøede af en gemt figurant.

Jeg havde egentlig planlagt flere ting, men hundene virkede faktisk lidt matte og det var også ret varmt, så jeg ville ikke presse dem ud i noget som blev noget hø. Så jeg fortalte lidt om, hvor der har været brugt redningshunde, lidt om træningen og hvad det indebærer af kurser og tid.

Hundebowling

Så var det tid til hundebowling og jeg stillede en bane op med 12 flasker og så var det bare om at få hundene til at vælte flasker. Det er dog ikke altid så nemt, for hundene kan behændig gå gennem flaskerne helt uden at komme til at vælte en eneste flaske.

Men det lykkes for flere og Susanne og Daisy kastede sig over 12 apportøvelser, men fik dog ikke den hurtigste tid!

Men det var rigtig sjovt, både at gøre og at se påJ Der blev i hvert fald grinet godt rundt omkring.

Tricks

Så viste vi lidt tricks og Anna-Grethe Tøfting og hendes hunde kunne en masse forskellige ting og vi viste hver især lidt at det vi kunne. Dygtige hunde….og hundeejereJ

Elefant

Nå, men fra nogle tricks til nogle andre. For nu var det tid til elefanten, som er en øvelse hvor hundene skal stille sig op med forbenene på en rund vaskebalje og så bevæge sig rundt på baljen…mod uret. Den er ret god til at få hundene til at blive beviste om, hvordan man bevæger bagbenene.

Ret sjovt og det er bare en øvelse som hundene som regel synes er rigtig sjovt. Så der var roterende collier til den helt store guldmedaljeJ

Musemåtte

Det blev også lige til et lille lynkursus i musemåtten, så er super god i mange tilfælde hvis man ønsker at hunden skal gå et bestemt sted hen eller i en bestemt retning.

Redningshunde igenJ

Så blev jeg bedt om jeg ikke lige ville fortælle lidt om redningshundetræningen til et par engelske dommere, som desværre ikke havde hørt det den første gang.

Så jeg fortalte lige lidt om redningshundene igen og denne gang på engelsk. Ginger fik endnu en tur i selen og Vanilla fik sine røde sko på igen.

De synes at det var rigtig spændende at høre og hun var helt pjattet med Ginger….selv Ginger jo er amerikansk. Ja jeg ved jo godt at de selvfølgelig er mere til den engelske typer, så de ville sikkert ikke havde ladet hende vinde til en udstilling. Men hun var alligevel vild med hendes frække øjne, der hele tiden var klar til ballade og også, at hun var nysgerrig og fulgte med i hvad der foregik omkring hende og alligevel havde øje på mig og kunne holde fokus, når hun skulle.

De var ikke i tvivl om, at hun var en frisk, livlig og fræk hund…hvorefter Ginger så sit snit til at kaste sig over den bakke pommes frites, som vi ikke havde fået spist!!! Bølle!! Hun havde da ikke behøvet at vise dem, at hun kan være en ballademager….når det passer hendeJ Nå, men det er jo sådan jeg kan lide hende…så det er vel nærmest et komplimentJ

Vi fik to små søde ”rosetter” på ca. 5 cm. af de 2 engelske dommere. På den ene var der et billede af en tricolour collier og på den anden var der en zobel collier.

De var rigtige søde og jeg fik dem selvfølgelig til hundene og så kunne jeg jo selv gætte hvem der skulle have den ene og hvem der skulle have den andenJ

Sommerhus

Da vi og hundene var ved at være færdig og ikke rigtig orkede mere, så sagde vi tak for i dag og rally banen og fodtrinnene blev samlet sammen…tak for hjælpen og tak for en hyggelig collie dag.

Bagefter gik jeg lige en lille tur med hundene, så de kunne få leget lidt.

Så blev tingene læsset i bilen og vi kørte mod Haderup og det sommerhus som vi havde fået lov til at overnatte i de næste par dag. I Haderup bor Ginger søster Gaby, og de har et pragtfuld sommerhus ude midt i skoven, og det var det som vi nu havde retning mod!

Vi kørte lige forbi Gaby først og så fik Ginger lige lov til at hilse på søster…men man kunne godt se, at Ginger var lidt træt efter en lang dag. Derudover havde hun rigtig travlt med at undersøge alt, før hun kastede sig ud i lidt leg med Gaby. Ihhh hvor var de altså søde sammen, og Gaby var bare så glad for at få besøg af Ginger.

Tænk Gabys familie havde 2 gæster som også havde redningshunde…hvor er verdenen dog lilleJ

Nå, men vi fik vist vejen til sommerhuset, og så var det bare med at komme af sted og få tømt bilen og ind og slappe. Hundene fik hurtigt undersøgt det hele, og så faldt de i søvn, og jeg satte mig med en kop Cafe au Chocolate og så lidt fjernsyn, før øjnene blev for tunge, og det var sengetid efter en meget lang dag!

 

Se en masse billeder fra dagen her!

 

Tilbage til forsiden